Kategorier
Ikke kategoriseret

Håndværkeraftaler

Indimellem har man behov for at få renoveret eller bygget til sin ejendom. Så kontakter man en håndværker, og her er det så vigtigt, at man får lavet en klar, skriftlig aftale om, hvad der skal laves, og hvad det skal koste.

Alt for ofte ser vi, at der blot indgås en mundtlig aftale, hvorefter der opstår uenighed mellem parterne om, hvad der var aftalt, og om regningen for arbejdet er rimelig. Eller også indgår man oprindeligt en skriftlig aftale, men så laver man undervejs en mundtlig aftale om, at der skal laves mere end oprindeligt aftalt.

I alle situationer hvor der er lavet mundtlige aftaler, der vil man, hvis sagen ender i retten, tage udgangspunkt i, at ejeren skal betale det som håndværkeren kræver, medmindre regningen er urimelig. Det er altså ejeren, der skal bevise, at regningen er for høj i forhold til det udførte arbejde.

Du kan spare dig selv for meget besvær ved altid at sikre dig, at aftalegrundlaget er på plads. I disse tider hvor alle har smartphones, kræver det ikke mere, end at ejer og håndværker mens man står og snakker lige sender hinanden en e-mail omkring, hvad der er aftalt og prisen for det. Så kan der ikke efterfølgende opstå uenighed.

Tjekliste ved aftale med håndværkere

  1. Skriv ned præcist hvad der skal laves
  2. Skriv ned hvad prisen for arbejdet skal være
  3. Skal der betales pr. time, så få aftalt hvad max. prisen bliver
  4. Opstår der behov for ekstra arbejde undervejs, så gentag pkt. 1-3 for hvert ekstraarbejde.